Nederlandse badmintonmannen stunten op EK voor landenteams

EK badminton voor landenteams

Van dinsdag 11 t/m zondag 16 februari vonden de Europese Kampioenschappen badminton voor landenteams plaats in Liévin (Frankrijk). Het Nederlandse mannenteam, met o.a. Robin Tabeling, heeft een unieke prestatie geleverd. Ze hebben de tweede plaats weten te behalen!

Het kampioenschap begon met poulewedstrijden tegen Slowakije, Luxemburg en Litouwen. Deze drie wedstrijden werden met 5-0 gewonnen. Zo wisten de mannen zich te plaatsen voor de kwartfinales. Op vrijdag 14 februari speelde Nederland (als 6de geplaatst) tegen Engeland (als 2de geplaatst).

Hier zorgden zij voor de eerste stunt tijdens het toernooi. Deze wedstrijd wonnen de Nederlanders met 3-2! Het winnen van deze wedstrijd betekende minimaal een bronzen medaille voor Team NL. Maar dit was nog niet genoeg voor de Nederlanders..

In de halve finale nam Nederland het op tegen Frankrijk (als 3de geplaatst). Deze wedstrijd was spannend tot en met het laatste punt. In de derde game van de laatste dubbel stonden de Nederlanders op 20-14 al op matchpoint, maar de Fransen kwamen terug tot 20-18. De Nederlanders wisten het laatste punt te scoren en wonnen de derde game met 21-18 (zie video). Frankrijk verloor met 3-2. Op naar de finale!

Op zondag 16 februari kwam Nederland in actie tegen het als eerste geplaatste Denemarken. De Denen wisten op 3-0 voorsprong te komen, wat betekende dat de laatste twee wedstrijden niet meer gespeeld hoefden te worden en Denemarken met de titel naar huis ging.

Verliezen van Denemarken is overigens geen schande, de Denen hebben de afgelopen 7 edities van het EK weten te winnen. Alle uitslagen van het EK zijn via BWF te bekijken.

Via deze weg willen we de Nederlandse badmintonners feliciteren met deze geweldige prestatie!